Jakie to jest pyszne! Wilgotne, mięsiste, przeeepyszne! No i z fasoli, która jest tu kompletnie niewyczuwalna. Bardzo przypomina klasyczne brownie. Uwielbiasz czekoladowe wypieki? To KONIECZNIE musisz spróbować ciacha w tej odsłonie! 🙂

Składniki (forma 24x24cm): 

  • czerwona fasola z 1,5 puszki
  • 3 jajka ,,zerówki”
  • 3 banany
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek kakao
  • 3 łyżki oleju
  • dodatki: 80 gramów gorzkiej czekolady, orzechy ( u mnie ziemne )

Fasolę odcedź i dokładnie przepłucz. Następnie zblenduj ją z pokrojonymi bananami na gładką masę. Dodaj jajka, olej, kakao, proszek do pieczenia, cukier i wszystko wymieszaj dokładnie łyżką. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto piecz przez 40-45 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.

Gdy ciasto wystygnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto, a następnie posyp je orzechami.

Serdecznie zapraszam do śledzenia mojego profilu na Facebooku! 🙂