Kto by pomyślał, że krem czekoladowy można zrobić z cieciorki… A jednak! To pyszna i zdrowa przekąska, którą robi się w niecałe 5 minut. Cieciorellą możesz posmarować kanapki, naleśniki lub wyjadać prosto ze słoika! Bardzo polecam! : )

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 5 łyżek kakao
  • 3-4 łyżki miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy
  • kilka łyżek mleka krowiego/ roślinnego

Ciecierzycę bardzo dokładnie wypłucz z wody znajdującej się w puszce. Następnie przesyp ją do naczynia, dodaj masło orzechowe, kakao. Całość zblenduj  na gładką masę. Mleko dolewaj stopniowo, krem powinien być gęsty, łatwy do rozsmarowania. Dodaj miód/ syrop klonowy i kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. Krem przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.

 

Zapraszam do śledzenia mojego profilu na Instagramie i Facebooku! 🙂