Ten tydzień miałam strasznie zabiegany- kilka spraw do załatwienia, dwa kolokwia do napisania. Raz siedząc w domu, w notatkach naszła mnie nagła ochota na coś słodkiego. Nie chciałam wychodzić do sklepu, ani też robić jakiegoś większego ciasta…                    Jak dobrze, że przypomniałam sobie o tym deserze. Przygotowanie zajęło mi tylko 2 minuty! Pragnienie słodkiego zostało zaspokojone- brownie wyszło pyszne, mocno czekoladowe! Polecam każdemu! 🙂

Składniki na jedną filiżankę: 

  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżeczki kakao
  • 1,5 łyżki cukru
  • 3 łyżki mleka krowiego/ roślinnego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • posiekana czekolada lub chocolate chips do posypania

DSC06605

W kubku wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodaj łyżkę lub więcej mleka. Przelej ciasto do filiżanki, wyrównaj i posyp posiekaną czekoladą. Następnie włóż je do mikrofali nastawionej na 800 W i piecz minimum przez 1 minutę do 1,5 minuty. Przygotowane brownie możesz dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.

drugieblog.JPG

Przygotowując ten deser inspirowałam się przepisem Moje Wypieki

Serdecznie zapraszam do obserwacji mojego profilu na Facebooku i Instagramie! 🙂