Środy na blogu będą lżejsze, zdrowsze! Taki właśnie jest ten deser! Mocno kokosowy, z niewielką ilością cukru i malinami, pycha! Nie ma przy nim za dużej roboty, więc jest świetnym pomysłem, gdy mamy chęć na coś słodkiego na szybko! Maliny można zastąpić musem z innym owoców! : )

Składniki na 2 porcje: 

  • 100 gramów kaszy jaglanej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • puszka mleka kokosowego ( tylko stała część )
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 80 gramów malin + kilka do dekoracji

1blsr.JPG

Kaszę jaglaną upraż na patelni przez około 5 minut. Przesyp ją do garnka i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Kaszę gotuj przez około 15 minut, aż wchłonie całą wodę. Po tym czasie pozostaw ją na chwilę do wystudzenia. Przełóż kaszę do kielicha blendera i zblenduj ją razem z cukrem pudrem, mlekiem kokosowym, wiórkami kokosowymi. Deser przełóż do pucharków. Maliny zblenduj na gładki mus i polej nim deser. Przed podaniem schłodź pudding w lodówce.

2blrs.JPG

Inspiracja: Filozofia Smaku

Zapraszam do śledzenia mojego profilu na Facebooku! 🙂