Razowe serniczki z patelni, jak i inne tego typu dania w końcu się udały i zrobiłam je sama od początku do końca! Możecie mi wierzyć lub nie, ale powiem Wam, że nie było łatwo i prób przygotowania tego typu placuszków była masa!  Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki, więc takie śniadanie to dla mnie mistrzostwo! Te razowe serniczki z patelni najlepiej smakują z dużą ilością owoców i gęstym jogurtem naturalnym! : )

Składniki na 8-10 placuszków:

  • 400 gramów twarogu sernikowego ( można użyć zwykłego twarogu z kostki )
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki płynnego miodu/ syropu klonowego
  • 2 łyżki mleka
  • 5 łyżek mąki razowej
  • olej roślinny do wysmarowania patelni
  • do podania: owoce, jogurt naturalny

Twaróg zmiksuj z jajkami, miodem, mlekiem i mąką na gładka masę. Łyżką nabieraj porcje ciasta i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż pod przykryciem na najmniejszym ogniu do momentu, aż obie strony będą zarumienione. Podawaj z ulubionymi dodatkami.